Historie

1930 .In het begin van de dertiger jaren is mijn opa in de binnenstad van Groningen, de Herestraat, begonnen met een fietsenstalling. Op verzoek werden er al snel allerhande werkzaamheden aan de gestalde fietsen uitgevoerd.

 1940-50 De werkzaamheden verplaatsten zich naar de Oosterhamrikkade 66, beter bekend als het Noorderbad. Op deze plek groeide het bedrijf, mede dankzij de inbreng van beide zoons, uit tot een heus tweewieler bedrijf. Er werden nu ook fietsen en bromfietsen verkocht.

1967 Gestaag groeide het bedrijf door totdat in 1967 er een echte winkel bij kwam aan de Oosterhamrikkade 44 ( nog steeds het huidige adres) In de loop der jaren werd deze winkel vergroot en tenslotte werd de reparatieafdeling van nr. 66 verplaatst naar nr. 44. In de daarop volgende jaren groeide het bedrijf verder door. Ondanks het feit dat er van huis uit gestimuleerd werd om na een goede opleiding eens om je heen te kijken, had het fietsvirus al toegeslagen.

1 januari 1994 De overname van de Oosterhamrikkade 44 een feit, het begin van Herman van der Meulen. Dankzij de inzet van ons gehele team is er nu een nieuw hoofdstuk aan de historie toegevoegd: Zuidhorn.

2 september 2005  De nieuwe zaak in Zuidhorn wordt geopend door Herman van der Meulen en zonen.

Geef een antwoord